Nu biedt het Kempenmuseum opnieuw iets dat de moeite van het erheen gaan zeker meer dan waard is: de collecties van een elftal verzamelaars uit onze eigen omgeving.
Verzamelen is meer dan een bezigheid of liefhebberij. Het is een hartstocht die vaak tientallen jaren geleden begonnen is. Ze gaat pas over wanneer het fysiek echt niet meer kan of als de verzamelaar zelf er niet meer is. Anders gaat het altijd door. Voor een echte speurneus is een verzameling immers nooit compleet of “af”.
Wie denkt dat het hier gaat om bierviltjes, sigarenbandjes, kroonkurken of lucifermerken, heeft het flink mis. Wat je kunt zien, zijn stuk voor stuk juist niet zo alledaagse zaken. Heel aparte zelfs. Ze laten de passie zien die nodig is om tot een échte collectie te komen. Die is soms zo omvangrijk en compleet dat ze een eeuwenlange ontwikkeling zichtbaar maken. Prachtig oud gereedschap, unieke zilveren en gouden vulpotloden met bijbehorend schrijfgerei, zijn hoogwaardige historische voorwerpen. Maar vingerhoedjes, wijwatervaatjes van nog maar net een halve eeuw geleden, roepen net zulke gevoelens op als vogelkooitjes van weleer.
Dat snuffelen in schuren en op zolders, het struinen op snuffel-, rommel- of antiekmarkten en antiquiteitenwinkels tot heel bijzondere ontdekkingen heeft geleid, wil het Kempenmuseum met deze expositie dan ook heel graag aan veel belangstellenden laten zien.
Speciaal voor Museumkaarthouders vertellen de verzamelaars over hun passie. Op dinsdag 10 maart, woensdag 18 maart of donderdag 26 maart kunt u zich hiervoor opgeven. We beginnen om 14:00 uur. De verhalen achter de verzamelingen zijn gebundeld in een prachtige brochure. Deze wordt bij aanvang gratis aan de Museumkaarthouders uitgedeeld. Dus meldt u snel aan want vol=vol.

2 thoughts to “Speciale middagen voor Museumkaarthouders

 • Ingrid Johansen- Lit

  Hierbij wil ik mijn man en mij, beiden Museumkaarthouder, graag aanmelden voor de lezing op donderdag 26 maart om 14.00.
  Met vr gr, Ingrid Johansen

  Beantwoorden
  • Riny Bullens

   Beste Mevr. Johansen,

   U staat beide genoteerd. Bedankt voor uw aanmelding.
   Wordt een leuke, interessante middag.

   Met vriendelijke groet,
   Riny Bullens
   Kempenmuseum De Acht Zaligheden

   Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.