Wij bieden u verschillende arrangementen voor kleine en grote groepen. In het museum zijn alle faciliteiten voor rolstoelgebruikers aanwezig. Voor reserveringen, vragen of specifieke wensen kunt u contact opnemen met het museum. Wij leveren maatwerk. U kunt geheel vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden. Alle arrangementen starten in het museum met een hartelijk ontvangst en een bezoek aan het museum.

ARRANGEMENTEN VOOR KLEINE EN GROTE GROEPEN

NIEUW : GRENZELOOS GENIETEN! Nieuw arrangement i.s.m. Streekrestaurant De Hofkaemer te Bergeijk en het GlazenHuis in Lommel (B). Een leuk dagvullend programma, incl. streekbrunch, voor slechts € 29,00 p.p.
Meer info.

DE KEMPEN TINTEL! Gezellig arrangement i.s.m. “de Tinteltuin”. Kom ook  genieten van een leuk Museumbezoek en daarna van een heerlijke lunch met een bezoek aan de fleurige tuin. Meer info.

GOED GEBOERD ! Superleuk arrangement voor het hele gezin, minimaal 8 personen. U brengt een bezoek aan het Kempenmuseum waar u ook koeien gaat schilderen. Daarna brengt u een bezoek aan Melkveehouderij Verstijnen. Als afsluiter kunt u genieten van een heerlijke Puntzak IJs, op de markt van Eersel. Meer info.

MUSEUMSNUFFEL / MUSEUMSNUFFEL DE LUXE !! Interactieve speurtocht. Meer info.

RONDJE EERSEL Onder leiding van een ervaren gids, fietst u zo’n 17 km door het historische centrum van Eersel en de dorpskern van Duizel, alsook door de prachtige natuur van de Kempen met zijn bossen en heidevelden. Het arrangement duurt circa 4 uur; minimaal 8 en maximaal 15 personen. Zie de flyer voor meer informatie.

SMOKKELWANDELING Tijdens de smokkelwandeling (circa 4 km) ga je, samen met een gids, echt terug in de tijd van de “romantische misdaad” en wandel je over oude smokkelroutes en nauwelijks te vinden grenspaadjes. Het arrangement duurt circa 4 uur; minimaal 8 personen. U gaat met eigen vervoer, vanuit ons museum, naar de grens. Zie de flyer voor meer informatie.

ZALIG RONDJE Zalig Rondje is een nieuw superleuk arrangement in samenwerking met Streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk en Taverne d’n Ouwe Brandtoren in Reusel. Na een bezoek aan het museum gebruikt u een streekbrunch bij Streekrestaurant De Hofkaemer te Bergeijk (0497-571396 – info@streekrestaurant.nl) en vervolgens gaat u naar Taverne d’n Ouwe Brandtoren te Reusel om actief bezig te zijn: boogschieten, excursie naar de bijenhoudersvereniging, begeleide wandeling door de mooie streek, belevingspad met diverse folkloristische spelletjes (hoefijzer gooien, aangepaste sjoelbak met keien) of bijvoorbeeld een bier- of streekproeverij. Zie de flyer voor meer informatie.

BUSARRANGEMENTEN ONDER LEIDING VAN EEN GIDS !

Deze arrangementen zijn geschikt voor grotere groepen. U dient zelf voor een touringcar te zorgen !

SMOKKELROUTE Na een bezoek aan het museum en de tuinen kunt u genieten van een heerlijke lunch in het museum. Daarna start de ‘Smokkel-Route’  door de Brabantse en Belgische Kempen onder leiding van een gids. De route eindigt einde van de middag op de historische Markt van Eersel. U kunt hier nog verpozen op één van de vele terrasjes of in een pittoreske herberg. Zie de flyer voor meer informatie.

TEUTEN- EN LANDLOPERSROUTE Na een bezoek aan het museum en de tuinen vertrekt u met een bus voor het eerste gedeelte van de route door de Nederlands en Belgische Kempen. In Turnhout geniet u van een koffietafel met een echte Belgische specialiteit. Het tweede gedeelte van de route voert u langs de bezienswaardigheden van Turnhout en de voormalige Landlopers kolonies van Merkplas en Wortel. De reis eindigt op de markt van Turnhout. Zie de flyer voor meer informatie.

KERKEN- EN KAPELLEKESROUTE BRABANTSE KEMPEN Na een bezoek aan het museum en de tuinen kunt u genieten van een heerlijke lunch in het museum. Daarna gaat u onder begeleiding van een gids een tocht maken door pittoreske dorpskernen, langs kerken en kapellen. Hoogtepunt is de onlangs gerestaureerde Lambertuskerk te Vessem. Zie de flyer voor meer informatie.

KERSTSTALLENROUTE Na een bezoek aan het museum en de tuinen vertrekt u voor een tocht langs kerststallen in de Nederlands en Belgische Kempen. De route wordt onderbroken voor een heerlijke ‘Herderslunch” bij Hof Cleyn Mierde. Na afloop van de tocht kunt u in het museum napraten onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk. Deze route wordt georganiseerd vanaf 26 december t/m 5 januari m.u.v. Nieuwjaarsdag en is geschikt voor groepen vanaf 10 personen. Zie de flyer voor meer informatie.

[responsive-slider id=4935]