Wat is er te doen?

Natuurmarkt

Zondag 3 oktober 2021

We gaan er weer voor!
Het belooft een gezellige, kunstige boel te worden, uiteraard nemen we de dan geldende regels in acht. Er staan diverse kraamhouders te trappelen in de prachtige museumtuin. Alles biologisch en eerlijk! 
Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de inwendige mens met heerlijke hapjes en drankjes. De museumbakkers staan klaar om heerlijke broodjes te bakken.
Om 11:00 gaan de poorten open, de entree bedraagt slecht € 3,- en als het weer dan ook nog een beetje meezit wordt het een heerlijke dag die u niet mag missen.
Uw fiets kunt u parkeren voor het museum en uw auto achter het gemeentehuis. Daar is ruim voldoende parkeerplaats en een korte wandeling brengt u bij het museum.

Tentoonstelling

60 jaar muziek in de Kempen

Wat is er te zien?
Rock en Roll, Disco, Carnaval, Koorzang….
Verschillende muziekgenres komen aan bod tijdens de Beleving van 60 jaar muziek in de Kempen.
De bezoekers kunnen hiervan genieten middels een grandioze tentoonstelling en diverse lezingen.
Tijdens de expositie, die loopt vanaf 20 juni, zijn er objecten en foto’s te bewonderen uit de jaren 60, 70 en 80: jukeboxen, kleding, meubilair, oude brommers ….enz.
Gedurende de hele zomer zijn er lezingen, met live muziek. Met als afsluiter op zondag 5 september Backyard Festival in de museumtuin.
U komt toch ook een kijkje nemen!
Wanneer?
Vanaf 20 juni 2021

Klik hier voor het programma overzicht.

Kinderdmiddag

Super leuke middag voor de jeugd

21 juli, 4 en 18 augustus.
Tijdens de zomervakantie bruist het Kempenmuseum van de activiteiten.
Zoals jullie gewend zijn, worden er 3 speciale middagen voor kinderen georganiseerd. Woensdag 21 juli, woensdag 4 augustus en woensdag 18 augustus staan helemaal in het teken van zelf muziekinstrumenten maken. Want er zit deze zomer muziek in het museum met de te gekke tentoonstelling “ 60 jaar Muziek in de Kempen “.
De kindermiddagen sluiten aan bij deze tentoonstelling.
Kun jij van “afval” een leuk instrument maken?
Wat dacht je van een tamboerijn of een ratel. Of een trommeltje, een schuddebuikje of een regenmaker. Met een beetje hulp van de vrijwilligers gaat dat vast lukken. En je krijgt een rondleiding door de tentoonstelling in het museum. Ook is er een lekker eethoekje met gitaarkoekjes en drankjes.
Daarna gaan we met samen optreden…wordt supergezellig! Het motto is ook deze keer weer: kom naar het museum voor een heerlijke en muzikale middag. Neem je broertjes, zusjes, (groot) ouders, vrienden, ooms en tantes mee. We starten om 13.30 uur, om 16.00 uur is het gezamenlijke optreden en we sluiten om 16.30 uur.
De entree is voor zowel de kinderen als de begeleiders 3 euro. Bij extreem weer gaan de middagen niet door.


Entree

Volwassenen: € 6,50 (t/m 18 juni € 3,50)
Jongeren (12-18): € 2,50 (t/m 18 juni gratis)
Jeugd (<12): Gratis (onder begeleiding van een volwassene)
Museumkaart: Geldig
Meer informatie?Openingstijden

Het museum is vanaf 9 juni weer geopend.
Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur.
Zaterdag en zondag 13:00 -17:00 uur.
Reserveren bij de deur.


Nieuwsbrief

U kunt ook even bellen zodat wij u aan de lijst toevoegen.


Kempenmuseum
De Acht Zaligheden | Kapelweg 2 | 5521 JJ Eersel | www.achtzaligheden.nl  | receptie@kempenmuseum.nl   Tel: +31 (0)497 51 56 49