Wat is er te doen?

Tentoonstelling

Een klik met het verleden

Het Kempenmuseum en Heemkundekring presenteren samen een unieke fototentoonstelling.

Vorig jaar bestond Heemkundige Studiekring De Acht Zaligheden 75 jaar. Dat werd uitgebreid gevierd. Het wordt nu vervolgd met een samenwerkingsproject tussen het Kempenmuseum en de Heemkundekring.

Het Kempenmuseum stelt de afbeeldingen ten toon uit de rijke verzameling van de Heemkundekring.  Een klik met het verleden, met unieke afbeeldingen van personen, gebouwen, gebeurtenissen en straatbeelden, die op aansprekende wijze voor het voetlicht komen.

Daarnaast wordt tijdens de feestelijke aftrap op 4 maart, voor genodigden, het jubileumboek van de Heemkundekring gepresenteerd. In Verleden Gebundeld hebben tien schrijvers hun beste heemkundige artikelen verzameld in een boek.

Deze gezamenlijke presentatie is een eerste stap op weg naar een intensievere samenwerking in een toekomstige nieuwe behuizing.

Kom ook kijken vanaf 5 maart t/m 29 mei.

Tentoonstelling

100 jaar EFC

EFC bestaat dit jaar 100 jaar. Uiteraard wordt dit groots gevierd binnen de voetbalvereniging.

Er is een heel jaar programma opgesteld met vele activiteiten. ( zie www.efceersel.nl)
Eén van de activiteiten is een samenwerking met ons museum om een tentoonstelling in te richten over 100 Jaar EFC, deze loopt van 26 maart tot en met 30 april.
Er zijn diverse themaposters, nostalgische foto’s en objecten te zien. Het is belangrijk om de bezoeker, en specifiek het E.F.C. lid, het bijzondere E.F.C. clubgevoel te laten ervaren. De inrichting van de tentoonstelling levert hier een bijdrage aan. Verder worden er drie middagen georganiseerd voor de jeugd. Deze zijn op zaterdagmiddag 1 april, 8 april en 15 april, telkens van 13:00 – 16:30 uur, entree is gratis. Tijdens deze middag kun je onder andere penalty schieten en een dribbelparcours afleggen. Tevens is er een voetbaltafelspel aanwezig waar ook op gespeeld kan worden. Vrijwilligers van EFC zijn aanwezig om deze middagen in goede banen te leiden.

SnertConcert

19 maart

Het laatste SnertConcert van deze winter. 

De muziekmiddagen afgelopen zomer in de tuin vielen bij het publiek zo goed in de smaak dat veel bezoekers zich afvroegen of het niet mogelijk is om in de winter ook iets met muziek in het museum te doen. Aan hun verzoek werd gehoor gegeven in de vorm van zogenoemde SnertConcert middagen

De optredens tijdens deze middagen hebben een intiem karakter en de deuren zijn geopend vanaf 14.00 uur. De optredens beginnen om 14.30 uur. Uiteraard kan een kop snert daarbij niet ontbreken.

Op zondag 19 maart vindt het laatste optreden plaats, voor deze periode, met niemand minder dan Mrs. P. Rules. De band speelt zowel ingetogen als uitbundige akoestische covers met een persoonlijke twist, geïnspireerd door onder andere Bob Dylan, Tom Waits, Beth Hart en John Lennon. 

Omdat het Smokkelkot niet meer dan circa zeventig bezoekers kan herbergen moet vooraf een plek worden gereserveerd. Entree is gratis.

Kunst- en Curiosa markt

23 april

Op deze zondag gaan we wederom onze Kunst- en Curiosa markt organiseren. Tijdens deze dag kunnen bezoekers kennismaken met de wonderlijke wereld van kunst, in de breedste zin van het woord.

Ons streven is 50 standhouders, en we zijn al een heel eind op weg. Lijkt het jou leuk om ook een keer deel te nemen? Stuur dan even een mail naar evenementen@kempenmuseum.nl ( met foto) en alle info wordt je toegestuurd. 

Foto’s en video opnames

Op ons museumterrein

U zult begrijpen dat tegenwoordig bijna iedereen een foto of video (en deelt). Tijdens een evenement kunnen dus (ook door derden) foto- en/of video-opnames worden gemaakt. Bij het betreden van ons museumterrein, doen bezoekers automatisch afstand van het portretrecht en geven bezoekers stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze sfeeropnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor journalistieke doeleinden. Heb je moeite met een sfeerfoto die wij hebben gepubliceerd, stuur even een mailtje; dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.


Entree

Volwassenen: € 7,50
Jongeren (12-18): € 2,50
Jeugd (<12): Gratis (onder begeleiding van een volwassene)
Museumkaart: Geldig
Meer informatie?Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur.
Zaterdag en zondag 13:00 -17:00 uur
Gesloten met Carnaval op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag. Koningsdag, 1ste Kerstdag, Oudjaar en Nieuwjaarsdag.
1ste en 2de Paasdag, Hemelvaartsdag, 1ste en 2de Pinksterdag en 2de Kerstdag geopend vanaf 13:00 uur.


Nieuwsbrief

U kunt ook even bellen zodat wij u aan de lijst toevoegen.


Kempenmuseum
De Acht Zaligheden | Kapelweg 2 | 5521 JJ Eersel | www.achtzaligheden.nl  | receptie@kempenmuseum.nl   Tel: +31 (0)497 51 56 49