Wat is er te doen?

Tentoonstelling

Museum-Helden

Ons museum bezit een mooie collectie aan cultureel erfgoed.
Al deze objecten worden bewaard omwille van hun waarde – ze zijn zeldzaam, oud, mooi, roepen een gevoel op of vertellen een bijzonder verhaal.

Hoe kijkt een jonge generatie aan tegen deze collectie? Wat vinden zij bijzonder, mooi of waardevol?
Om deze vraag te beantwoorden zijn negen leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Eersel, Duizel en Steensel in de collectie van het Kempenmuseum gedoken. Ze zijn in het museum én in het depot op zoek gegaan naar bijzondere objecten.
Stukken waarvan zij vinden dat ze absoluut de moeite waard zijn om bewaard te blijven.
De keuze is gevallen op 22 museumstukken die volgens de Museum-Helden goed bewaard moeten blijven. Die topstukken presenteren ze in deze tentoonstelling die zij tevens zelf ingericht hebben.

Kom ook kijken vanaf 17 december.

SnertConcert

29 januari

Op veler verzoek worden deze winter in het Smokkelkot van ons museum Consnertmiddagen gehouden.

De muziekmiddagen afgelopen zomer in de tuin vielen bij het publiek zo goed in de smaak dat veel bezoekers zich afvroegen of het niet mogelijk is om in de winter ook iets met muziek in het museum te doen. Aan hun verzoek werd gehoor gegeven in de vorm van zogenoemde Consnertmiddagen.

De optredens tijdens deze middagen hebben een intiem karakter en de deuren zijn geopend vanaf 14.00 uur. De optredens beginnen om 14.30 uur. Uiteraard kan een kop snert daarbij niet ontbreken.

Zondag 29 januari wordt de muziek verzorgt door The Attic, bestaande uit Jan Honings, zanger, gitarist en toetsenist, en Liduina Goossens, zangeres. Op hun repertoire staan ballads, country- en popmuziek van uiteenlopende artiesten zoals Anne Murray en The Judds tot Johnny Cash.
Mooie covers, vaak met een eigen twist. Ondanks dat de meeste nummers Engelstalig zijn, zijn er ook Nederlandstalige nummers te vinden in hun repertoire, bijvoorbeeld Boudewijn de Groot of Jules de Korte
Omdat het Smokkelkot niet meer dan zo’n zeventig bezoekers kan herbergen moet vooraf een plek worden gereserveerd. Entree is gratis.
Helaas kon door ziekte van hun zangeres het optreden van Mrs. P. Rules en daardoor de eerste middag niet doorgaan. Dit optreden staat nu gepland voor zondagmiddag 19 maart.

Foto’s en video opnames

Op ons museumterrein

U zult begrijpen dat tegenwoordig bijna iedereen een foto of video (en deelt). Tijdens een evenement kunnen dus (ook door derden) foto- en/of video-opnames worden gemaakt. Bij het betreden van ons museumterrein, doen bezoekers automatisch afstand van het portretrecht en geven bezoekers stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze sfeeropnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor journalistieke doeleinden. Heb je moeite met een sfeerfoto die wij hebben gepubliceerd, stuur even een mailtje; dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.


Entree

Volwassenen: € 7,50
Jongeren (12-18): € 2,50
Jeugd (<12): Gratis (onder begeleiding van een volwassene)
Museumkaart: Geldig
Meer informatie?Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur.
Zaterdag en zondag 13:00 -17:00 uur
Tijdens Feestdagen geopend vanaf 13:00 uur.
Gesloten met Carnaval op zaterdag, zondag en maandag. Koningsdag, Hemelvaartsdag, 1ste Kerstdag, Oudjaar en Nieuwjaarsdag.


Nieuwsbrief

U kunt ook even bellen zodat wij u aan de lijst toevoegen.


Kempenmuseum
De Acht Zaligheden | Kapelweg 2 | 5521 JJ Eersel | www.achtzaligheden.nl  | receptie@kempenmuseum.nl   Tel: +31 (0)497 51 56 49