Wat is er te doen?

Kadootjesmarkt

Zondag 28 november 2021

Kransen, geuren, make-up, chocolade en livemuziek…..
Dit is slechts een kleine greep uit het programma van de Kadootjesmarkt die zondag 28 november bij Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel wordt gehouden.
Er zijn allerlei producten (leuke kadootjes) voor de feestmaand (Sint Nikolaas en Kerstmis) te koop.
Vanaf 11.00 uur gaan we open en de poort wordt om 17:00 uur gesloten.
Uiteraard is er ook gedacht voor de innerlijke mens. De museumbakkers bakken heerlijke broodjes en er is huisgemaakte, verse soep.
De entree is € 3,- en kinderen van 12 jaar of jonger mogen gratis binnen. Hetzelfde geldt voor trouwe donateurs en museumkaarthouders.
Heb jij misschien nog mooie producten die je op deze markt ook zou willen verkopen? Neem contact met ons op (evenementen@kempenmuseum.nl) en huur ook een kraam!

Tentoonstelling

Peter Adams nodigt uit ……..

Wat is er te zien?
Boeiende duo-tentoonstelling met beeldend werk van Peter Adams en Corry Pasmans uit Bladel.

Peter Adams
Peter draagt creativiteit van nature in zich. Altijd ligt aan zijn ruimtelijk werk de schets ten grondslag. Wie zijn sculpturen bekijkt, ziet altijd vloeiende lijnen; van onder naar boven, draaiend, diagonaal, steeds weer richtingen die elkaar overnemen. Beelden vol leven.

Corry Pasmans
Toen haar kinderen naar school gingen zocht ze een beetje begeleiding bij kunstschilder Bert Otten in Lage Mierde. Bij de Academie in Arendonk heeft zij 2 opleidingen met een eervolle vermelding af.  Dankzij de kunst kwam zij dichter bij haar gevoel te staan. En kreeg nog meer oog voor waar het in het leven werkelijk omdraait. Haar werk is niet zwaarmoedig, maar meestal speels en hoopvol. En altijd doorleefd.

Wanneer?
Zondag 19 september t/m zondag 28 november.

Tentoonstelling Kruidentuin

Beelden Ann Oris

Ann is altijd al creatief bezig geweest. Ongeveer 10 jaar geleden kwam klei op haar pad en dat laat ze niet meer los. Als keramiste gebruikt ze diverse technieken, maar handopbouw is de techniek die het beste bij haar past. De natuur is een grote inspiratie voor haar; de aardetinten, de kleuren van het gras, de bomen, de lucht maar zeker ook het water. Het stukje dat heel nauw aan het hart ligt zijn haar urnen….
Kom ook genieten van deze prachtige beelden!

Tot en met 21 oktober

Kinderdmiddag

Super leuke middag voor de jeugd

27 oktober en 29 december
Tijdens de herfstvakantie en de kerstvakantie worden er wederom 2 speciale middagen voor kinderen georganiseerd. De hele middag bruist het van de gezelligheid; knutselen, spelen en een lekker hapje. We starten om 13.30 uur we sluiten om 16.30 uur.
De entree is voor zowel de kinderen als de begeleiders 3 euro.
Het is géén klein kunstje! is het thema van 27 oktober. Kom ook stenen beschilderen, gips bewerken, kunst maken van afval…. en nog veel meer!


Entree

Volwassenen: € 6,50
Jongeren (12-18): € 2,50
Jeugd (<12): Gratis (onder begeleiding van een volwassene)
Museumkaart: Geldig
Meer informatie?Openingstijden

Het museum is vanaf 9 juni weer geopend.
Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur.
Zaterdag en zondag 13:00 -17:00 uur.
Reserveren bij de deur.


Nieuwsbrief

U kunt ook even bellen zodat wij u aan de lijst toevoegen.


Kempenmuseum
De Acht Zaligheden | Kapelweg 2 | 5521 JJ Eersel | www.achtzaligheden.nl  | receptie@kempenmuseum.nl   Tel: +31 (0)497 51 56 49