Evenement details:

 • zo
  17
  jun
  2018

  Zalige Zondag

  Dans, muziek en meer…..

  Zalige Zondag in Kempenmuseum De Acht Zaligheden.
  Ook dit jaar viert het museum de opening van het tuinseizoen met een Zalige Zondag.
  Laat u verrassen met dans, muziek en meer op zondag 17 juni vanaf 12.00 tot 17:00 uur.

  De tuin ligt er prachtig bij en is het aanzien meer dan waard. Prachtiger wordt deze nog als Sidanza uit Steensel haar choreografieën, speciaal ingestudeerd voor het museum, in de tuin uitvoert. Zij openen al dansend het tuinseizoen.
  Het dansen wisselen we af met muziek van Ibiza Breeze. Ruud op gitaar en Bianca met zang brengen vooral Spaans en Zuid-Amerikaans repertoire. Van Flamenco tot Rumba, van Bolero tot Bossa Nova en zo af en toe een mooi popsong of jazzstandard. Dit wordt zomers en zalig genieten.
  In de kruidentuin staan de Beeldhouwwerken van Ton de Kort. In het museum de steenmannetjes van de tentoonstelling Wrijving! De dames van Wrijving, Mirjam Rullman en Carla van Iersel hebben vilten tot een kunst verheven. Zij zullen in de tuin het verven van wol met natuurlijke kleurstoffen demonstreren en vertellen over het procedé.
  Onze eigen huisspinster Joke laat zien wat je nog meer met wol kunt doen!
  Natuurlijk is er op Vaderdag speciaal aan de vaders gedacht. Bij Paul van bierbrouwerij Amai uit Lommel kunnen ze proeven en de smaken onderscheiden van diverse soorten bier. En dit onder het genot van eveneens smakelijke verhalen over alles wat met bier te maken heeft.
  De medewerkers van het museum zorgen er voor dat ook de inwendige mens niets te kort komt. Van heerlijke huisgemaakte appeltaart tot verse hapjes en overheerlijk biologisch fruitsap. Allemaal zalig om te proeven.

  Dus wilt u ook dans, muziek en meer…? Kom dan op zondag 17 juni naar het Kempenmuseum De Acht Zaligheden.