Agenda

Evenement details:

 • zo
  24
  sep
  2017

  Natuurmarkt

  Zondag 24 september staat de jaarlijkse Natuurmarkt van ons museum weer op het programma. Allerhande natuurproducten worden aangeprezen en uiteraard is er ook weer het nodige te proeven uit de museumtuin. Nog wat muzikale ondersteuning en een aantal laagvliegende roofvogels staan garant voor een heerlijk dagje in de mooiste boomgaard van Eersel.

  Vanaf 11.00 uur zal de geur van verse koffie en appelgebak – met appels uit eigen tuin – u tegemoet komen. Een prachtige start om daarna de vele marktkramen te ontdekken. Kaas, wijn, olijfolie en honing, maar ook prachtige creaties van kurk, wol, vilt en nog veel meer. In uw zondagse kleren kunt u ook nog even op de foto met een machtige uil of valk.  Deze roofvogels zullen hun kunsten tonen tijdens enkele spectaculaire demonstraties. Dat geldt overigens ook voor de leden van Krankjorum en Smiep. Gedurende de dag demonstreren zij verschillende malen hun muzikale talenten.

  Proeverij

  Uiteraard wordt er ook gedacht aan de innerlijke mens. De museumbakkers staan klaar om heerlijke broodjes te bakken, er is savooikoolsoep en pompoensoep uit eigen tuin en ook de pannenkoeken met appels en honing zijn sterk aan te bevelen. Nieuw dit jaar is de Uitzonderlijke Herfstproeverij waaraan u deel kunt nemen. Groenten uit de museumtuin vormen de basis voor enkele niet (meer) alledaagse gerechten. Zo kunt u proeven van verschillende groentepasta’s, ‘roze soep’ en moet u ook zelf aan de slag om uw culinaire sensatie te vervolledigen. Neem overigens gerust uw kinderen of kleinkinderen mee. Voor hen is er een speciaal Kabouterpad kriskras door de kruidentuin. De beste speurneuzen worden rijkelijk beloond.

  De Natuurmarkt start zondag 24 september om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Rond de klok van 12.30 en 14.15 zijn de roofvogelshows. De entree is slechts € 4,- en kinderen jonger dan 15 jaar zijn helemaal gratis. Hetzelfde geldt voor onze trouwe donateurs en museumkaarthouders.
  Fietsen mogen voor het museum geplaatst worden en zoekt u nog parkeerplekje? Achter het gemeentehuis is ruimte genoeg. Borden wijzen u de weg naar de prachtige en heerlijke tuin van Kempenmuseum De Acht Zaligheden aan de Kapelweg 2 te Eersel. Mis het niet!