• za
  03
  feb
  2018
  di
  03
  apr
  2018

  ons Ruwe Goud

  Onder deze titel is vanaf 3 februari tot en met 3 april 2018 in het Kempenmuseum te Eersel beeldend werk te zien van onderbouw-leerlingen van het Rythovius College te Eersel.

  In de onderbouw van het Rythovius College volgen alle leerlingen mee rdere kunstvakken. Binnen deze kunstvakken ligt de nadruk op het ontwikkelen van een nieuwsgierige, kritische en open houding ten opzichte van de wereld om ons heen (een van de zogenaamde 21th Century Skills).
  Deze houding draagt bij aan de vorming van leerlingen tot volwassenen die in staat zijn de maatschappij waarin ze leven te begrijpen, daarin te leven en daaraan mede vorm te geven.
  De lessen van de beeldende vakken hebben natuurlijk ook het doel om vaardigheden te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeelden,het vormgeven: waarnemen, het verwerven van vaardigheden als tekenen, schilderen en plastisch vormen, daarbij gebruikmakend van uiteenlopende materialen en technieken. Dit alles in een setting waarin: samen leren, samen werken en samen creëren centraal staan.
  Het werk dat in de tentoonstelling is te zien is een kleine greep uit het werk dat dit schooljaar tot nu toe in de lessen in de onderbouw is gemaakt.
  Leerlingen uit de onderbouw zijn ons Ruwe goud. En het is een kans voor het Rythovius College om juist haar leerlingen in de onderbouw uit te dagen, te prikkelen, te ondersteunen en te stimuleren zodanig dat er een goede basis voor de ontwikkeling in de rest van hun schoolloopbaan en verdere leven wordt gelegd.

   

   

 • za
  07
  apr
  2018
  di
  22
  mei
  2018

  KUNST van bij de buren

  In menig Kempische huiskamer is wel enige vorm van kunst terug te vinden. En dan bedoelen we niet uw vakantiefoto's of de prachtige knutselwerken van uw (klein)kinderen. Nee, echte kunst. Kunst van professionele kunstenaars, kunst met een grote K. Een enkeling heeft deze wel eens gezien bij de buren toen hij of zij daar uitgenodigd werd voor de koffie. Meestal blijven deze beroemde kunstwerken echter aan het oog onttrokken. Daar wil Kempenmuseum De Acht Zaligheden graag verandering in brengen.
  Daarom stellen wij een wel zeer ondeugende vraag: Mogen wij alstublieft uw mooie kunstwerk, voor maar heel even, lenen en tonen in ons mooie museum? Zo kunnen we er allemaal even naar kijken en zuchten van verwondering en verbazing om vervolgens verrukt, vrolijk en geïnspireerd huiswaarts keren, wetende dat er zoveel mooie Kunst een thuis heeft in de Kempen.
  Vrijwilligers van het museum stonden, enthousiast als ze zijn, al in rijen voor de deur met hun kunstwerken onder de arm. Echte Kunst zat hier natuurlijk niet bij, die hangt veilig bij u thuis. En daarom hebben we uw hulp nodig! We zijn opzoek naar Kunst van gekende kunstenaars en kunstbezitters die dit willen delen met hun mede-Kempenaren. Hieruit maakt een jury een selectie voor de tentoonstelling in het museum tijdens de Nationale Museumweek in april 2018. Het thema van deze museumweek is ons Echte Goud.
  Wilt u uw ‘Goud’, uw kunst met een grote K, met ons allen delen, neem dan contact op met het museum. Telefonisch of per mail: 0497-515649 of kunst@kempenmuseum.nl. Uiteraard draagt het museum zorg voor de verzekering en bescherming van uw kunstwerk en persoonlijke gegevens.

   

 • za
  26
  mei
  2018
  vr
  31
  aug
  2018

  Wrijving

  Wol wordt Kunst, Mode en Design.

  Carla van Iersel en Mirjam Rullman maken van schapenwol de meest uiteenlopende creaties.
  Sterker nog ze vervilten deze wol tot designachtige gebruiksvoorwerpen, zeldzame mode en zelfs unieke lijkwades.
  Kom hun werk ook bezichtigen in deze prachtige tentoonstelling ( binnen en buiten ).