Agenda

 • zo
  17
  dec
  2017

  Christmas Happenings

  Kerst staat weer voor de deur. Kerstbomen moeten versierd worden, kerstdiners uitgedacht en kerstverhalen opgezocht. Kempenmuseum De Acht Zaligheden doet vast een voorzetje met Christmas Happenings op zondag 17 december.

  Met een waterballonnetje, olijfzeep en een beetje wol maakt u in een vloek en zucht een prachtige, unieke kerstbal. Tenminste … met enige oefening tijdens een heuse workshop, anders blijft u misschien steken in het vloeken en zuchten wat op zich weer minder geschikt is voor de kerstperiode.
  Ondertussen kunt u genieten van een kerstproeverij. Als u nog inspiratie nodig heeft voor het kerstdiner of simpelweg culinaire behoeftes voelt, bent u de 17e op de juiste plek in het museum. Zes verschillende proeverijen staan op u te wachten waaronder de eerder aangekondigde fruitcake. Tot slot wordt u ook nog voorzien van enkele kerstgedichten en –verhalen. Kunt u bij de kerstboom nog eens flink uitpakken met een literair Kempisch hoogtepunt…
  Laat u verleiden en inspireren, zondag 17 december vanaf 13u00. Workshoppen, proeven en luisteren voor slechts € 6 ,- en dat is inclusief materiaal en heerlijkheden!

  meer
 • do
  07
  dec
  2017
  wo
  31
  jan
  2018

  Enthousiast bestuurslid gezocht

  Kempenmuseum De Acht Zaligheden, heeft als doel de cultuur- en streekhistorie van de Kempen te behouden, te ontsluiten en te presenteren, toegankelijk voor een breed publiek en met een bovenregionale aantrekkingskracht.

  Wegens statutair aftreden van een bestuurslid en uitbreiding van het algemeen bestuur is het Kempenmuseum op zoek naar enthousiaste kandidaten. Met name voor de functie van secretaris en een algemeen bestuurslid museale zaken.
  De kandidaten dienen belangstelling te hebben voor materiële en immateriële erfgoed van de Kempen en voor het museumbedrijf.
  Meer informatie en een volledige profielschets is te verkrijgen via onderstaand mailadres.

  Interesse?
  Wilt u een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Kempenmuseum De Acht Zaligheden dan kunt u dit per mail kenbaar maken aan de voorzitter van het bestuur via voorzitter.kempenmuseum@gmail.com.

  meer
 • zo
  19
  nov
  2017
  zo
  31
  dec
  2017

  Wij zijn op zoek naar Kunst

  In menig Kempische huiskamer is wel enige vorm van kunst terug te vinden. En dan bedoelen we niet uw vakantiefoto's of de prachtige knutselwerken van uw (klein)kinderen. Nee, echte kunst. Kunst van professionele kunstenaars, kunst met een grote K. Een enkeling heeft deze wel eens gezien bij de buren toen hij of zij daar uitgenodigd werd voor de koffie. Meestal blijven deze beroemde kunstwerken echter aan het oog onttrokken. Daar wil Kempenmuseum De Acht Zaligheden graag verandering in brengen.

  Daarom stellen wij een wel zeer ondeugende vraag: Mogen wij alstublieft uw mooie kunstwerk, voor maar heel even, lenen en tonen in ons mooie museum? Zo kunnen we er allemaal even naar kijken en zuchten van verwondering en verbazing om vervolgens verrukt, vrolijk en geïnspireerd huiswaarts keren, wetende dat er zoveel mooie Kunst een thuis heeft in de Kempen.
  Vrijwilligers van het museum stonden, enthousiast als ze zijn, al in rijen voor de deur met hun kunstwerken onder de arm. Echte Kunst zat hier natuurlijk niet bij, die hangt veilig bij u thuis. En daarom hebben we uw hulp nodig! We zijn opzoek naar Kunst van gekende kunstenaars en kunstbezitters die dit willen delen met hun mede-Kempenaren. Hieruit maakt een jury een selectie voor de tentoonstelling in het museum tijdens de Nationale Museumweek in april 2018. Het thema van deze museumweek is ons Echte Goud.
  Wilt u uw ‘Goud’, uw kunst met een grote K, met ons allen delen, neem dan contact op met het museum. Telefonisch of per mail: 0497-515649 of kunst@kempenmuseum.nl. Uiteraard draagt het museum zorg voor de verzekering en bescherming van uw kunstwerk en persoonlijke gegevens.

  Hopelijk krijgen we veel reacties voor een adembenemende tentoonstelling!

  meer