• zo
  08
  apr
  2018
  ma
  21
  mei
  2018

  KUNST van bij de buren

  De lente staat weer voor de deur, de zon prikt door de wolken en de eerste bloemetjes steken hun hoofd boven de grond. Ook Kempenmuseum De Acht Zaligheden komt dit voorjaar en deze zomer extra tot bloei met een spectaculaire tentoonstelling. In april en mei sieren een hele reeks internationale topstukken de voor de gelegenheid extra grote expositieruimte.
  Karel Appel, Anton Heyboer, Willem Maris en Fabergé zijn enkele van de toonaangevende kunstenaars die vanaf april in het Kempenmuseum te bewonderen zijn. Deze kunstwerken worden aangevuld met middeleeuwse handschriften, 17e eeuwse Italiaanse meesters en enkele toppers van het Amerikaanse continent. Een ware reis door de kunstgeschiedenis met verrassende contrasten. Uniek ook aangezien deze werken allen uit Kempische privécollecties komen en speciaal voor deze tentoonstelling vanuit de Kempische huiskamers naar het museum verhuizen. Een onverwachte rijkdom aan internationale topstukken die zeker op de agenda moet!

  Wilt u meer info over de kunstwerken en de kunstenaars? Klik hier voor meer info.

   

 • wo
  02
  mei
  2018

  Kruiwagenraces, fijnschilderen en kleien.

  Kunstdag voor kinderen!
  Tijdens de meivakantie bruist het Kempenmuseum weer van de activiteit!
  Zoals jullie ondertussen gewend zijn, wordt er ook weer een speciale middag voor kinderen georganiseerd.
  Woensdag 2 mei staat helemaal in het teken van de KUNST!
  In het museum hangen internationale topstukken uit Kempische privécollecties. Kunnen jullie ook fijnschilderen met een klein penseeltje?
  We gaan kleien en zandschilderijen maken. Word jij ook een zandtovenaar?
  Alles wordt extra spannend omdat jullie met kruiwagens en breekbare potten en vazen aan de slag gaan.
  Het motto is ook deze keer weer: neem je vrienden, broertjes, zusjes, ooms, tantes en (groot)ouders mee naar het museum voor een heerlijke en leerzame kunstmiddag!
  We starten om 13.30 uur en stoppen rond 16:30 uur. Je kunt tussendoor altijd aanschuiven.
  En oh ja er worden ook lekkere flensjes gebakken die je zelf mag versieren.

 • vr
  01
  jun
  2018
  vr
  31
  aug
  2018

  Wrijving

  Wol wordt Kunst, Mode en Design.

  Het Kempenmuseum komt deze zomer extra tot bloei met een spectaculaire tentoonstelling; Wrijving!
  In de 19e eeuw bevolkten vele kuddes schapen de Kempische heidevelden. Ondertussen zijn zowel de heide als de schapen grotendeels verdwenen.
  Toch duikt de wol van deze schapen de laatste tijd weer op in het landschap. En wel op een manier die de schaaphoeders van toen absoluut niet hadden kunnen bevroeden.
  Kunst, mode en design van schapenwol, meer bepaald van vilt. Mirjam Rullman en Carla van Iersel hebben vilten tot een kunst verheven!