Open Monumentendag 2019 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het landelijke thema voor 2019 is ‘Plekken van plezier’.
Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.
Het landelijke thema voor 2019 is ‘Plekken van plezier’.
Kempenmuseum De Acht Zaligheden organiseert voor de 2de keer dit jaar. “Kunst in Uitvoering”, waarbij een aantal kunstenaars ter plekke hun kunsten tonen en in elkaar aan het zetten zijn.
De kunstenaars en leden van de tentoonstellingscommissie, Thea Bijl en Fried Waterschoot tekenen, voor de organisatie. Thea: ,,We houden het simpel. Geen regels en geen eisen. Iemand die kunst maakt is welkom om dat te tonen in het Poeliejoepark. Iedereen kan aanschuiven. Of je nu schildert, beeldhouwt, glas blaast, sieraden maakt of met textiel aan de slag gaat.” De drempel wordt niet hoog gelegd. Fried: ,,Iedereen moet mee kunnen doen. Het is duidelijk geen kunstmarkt. Publiek kijkt mee over de schouder van de kunstenaar.
In de tuin van het museum en in het Speulhuis, kan men oud-hollandse spelletjes spelen en worden oude ambachten uitgebeeld.
Voor de kinderen is er in het Poeliejoepark sport & spel en knutselen.
De Muzenval houdt in dit weekend de aftrap van haar theaterseizoen. Binnen en buiten het theater is er vanalles te beleven: muziek, toneel, bbq etc. Ook de bibliotheek laat zich zien.
Op de markt van Eersel is er een rondleiding langs de vele monumenten. “Monumenten zijn net mensen; ze hebben allemaal een eigen verhaal”.
De toegang is gratis. Mocht u de gezellige Museumboerderij en de tentoonstelling “Jaren die we niet vergeten…” willen bezoeken, dan wordt er een kleine bijdrage gevragen (€ 2,00) voor onderhoud aan het monument.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.