Evenement details:

 • za
  11
  mei
  2019

  Kunst en Curiosa

  Altijd al willen weten wat het verhaal achter het schilderij van oma, wat al jaren op zolder ligt, is? Of de juwelencollectie van een oudtante: verkopen of bewaren? De antwoorden op deze vragen kunt u binnenkort krijgen bij de taxateurs op 11 mei van 13.00 tot 17.00 uur in Eersel.
  Initiatiefnemer Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen, heeft KBO Eersel in de hand genomen, om het evenement mee te organiseren. Een leuke locatie hiervoor is het Kempenmuseum geworden.
  Tijdens het Kunst & Curiosa evenement taxeren taxateurs Paul Dumay, eigenaar van kunsthandel Art Dumay, Paul Willems en Karel Greven uw meegenomen kunst- en antiek objecten, waaronder schilderijen en tekeningen, maar ook in boeken, juwelen, porselein en ander kleingoed.
  Maar hoe verloopt zo’n dag nou eigenlijk?
  - De voorbereiding begint bij u thuis, want wat neemt u mee? U mag 3 objecten meenemen om te laten taxeren.
  - Bij binnenkomst krijgt u een nummer, wat wordt afgeroepen door de taxateur wanneer u aan de beurt bent.
  - Dan is het zover, u mag aanschuiven. De taxateurs letten op allerlei details en zij kunnen u meer vertellen over de herkomst, geschiedenis en de waarde van het werk.

  Zijn er ook kosten aan verbonden? Jazeker, slechts € 1,00 per persoon.
  Bovendien is het een jubileumjaar voor het Kempenmuseum, daarom heeft het ook een feestelijk tintje. Komt u met kinderen? Dan zijn er genoeg leuke dingen buiten te doen voor hen.
  Alleen als u ook nog binnen in het museum wilt, dan wordt er wel meer entree geheven.
  Op zaterdag 11 mei beginnen we om 13.00 uur tot 17.00. U hoeft zich niet aan te melden en kunt gewoon met uw objecten naar het museum komen.