Evenement details:

 • za
  06
  apr
  2019
  ma
  22
  apr
  2019

  Rembrandts in het Kempenmuseum

  Heeft u ook gehoord dat de oproep van het Rijksmuseum, om mee te doen aan de expositie ‘Lang Leve Rembrandt’, ca. 9.000 inzendingen heeft opgeleverd? Ook Kempenmuseum De Acht Zaligheden heeft een oproep gedaan om de Kempische Rembrandts alvast in de schijnwerpers te zetten met een speciale tentoonstelling tijdens de Nationale Museumweek.

  U heeft het vast al meegekregen 2019 staat helemaal in het teken van Rembrandt. Televisieprogramma’s en speciale tentoonstellingen, maar ook de mogelijkheid om uw eigen werk in het Rijksmuseum te laten schitteren. Ons nationale museum nodigt alle kunstenaars, van amateurs tot professionals, uit om zich in te schrijven voor deze tentoonstelling. De prachtige kunstwerken van Rembrandt zijn hiervoor de inspiratiebron. Het kan vervolgens van alles zijn: een moderne versie van een van zijn werken of een ‘echo’ van Rembrandts kunst zoals zijn kleurengebruik, gevoel voor dramatiek en lichtwerking.

  De Kempische aanmeldingen waren overweldigend. Door een deskundige jury is een keuze gemaakt van ruim 40 inzendingen, als voorproefje voor de grote tentoonstelling in het Rijksmuseum.
  De kunstwerken zijn van 6 t/m 22 april te bewonderen in het Kempenmuseum.