Evenement details:

 • za
  06
  apr
  2019
  zo
  21
  apr
  2019

  Lang leve Rembrandt

  Enkele weken geleden verscheen in de Kempenaer de oproep om mee te doen aan de expositie ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum. Kempenmuseum De Acht Zaligheden sluit hier graag bij aan om de Kempische Rembrandts alvast in de schijnwerpers te zetten met een speciale tentoonstelling tijdens de Nationale Museumweek.

  U heeft het vast al meegekregen 2019 staat helemaal in het teken van Rembrandt. Televisieprogramma’s en speciale tentoonstellingen, maar ook de mogelijkheid om uw eigen werk in het Rijksmuseum te laten schitteren. Ons nationale museum nodigt alle kunstenaars, van amateurs tot professionals, uit om zich in te schrijven voor deze tentoonstelling. De prachtige kunstwerken van Rembrandt zijn hiervoor de inspiratiebron. Het kan vervolgens van alles zijn: een moderne versie van een van zijn werken of een ‘echo’ van Rembrandts kunst zoals zijn kleurengebruik, gevoel voor dramatiek en lichtwerking.
  Omdat de Kempen vele creatieve geesten herbergt die zich vast en zeker willen storten op deze uitdaging organiseert Kempenmuseum De Acht Zaligheden een tentoonstelling met de Kempische inzendingen als voorproefje voor de grote tentoonstelling in het Rijksmuseum.
  Dus bent u geïnspireerd en heeft u een werk om in te zenden voor de wedstrijd in het Rijksmuseum stuur dan uw digitale foto ook naar het Kempenmuseum om in Eersel alvast een verrassende tentoonstelling neer te zetten.
  De spelregels zijn hetzelfde;
  ►Stuur uw werk digitaal in vóór 1 april naar rembrandt@kempenmuseum.nl.
  ►De afmetingen van het werk en de eventuele uitleg bij het werk.
  ►Vermeldt uiteraard even uw contactgegevens.
  ►De eerste week van april wordt er een selectie gemaakt.
  ►Inleveren werken graag op 4 en 5 april.
  ►De kunstwerken zijn dan van 6 t/m 21 april te bewonderen.
  Gaat u de uitdaging aan? Kijk voor meer informatie op www.rijksmuseum.nl/lang-leve-rembrandt